Chartreux Cattery "Mignon bleu"
Onze cattery

Wie zijn wij?

Wij zijn Cattery Mignon Bleu, een huiselijke en kleine Chartreux cattery in Delft, Zuid-Holland waarbij wij het fokken van gezonde en sociale katten het belangrijkste vinden.
De katten wonen en leven in ons liefdevolle en betrokken gezin met 3 kinderen. Wij hebben altijd huis-tuin-en-keuken katten gehad. Toen onze Dikkie Dik (een schildpadpoes) in 2016 op ruim 18 jarige leeftijd overleed besloten wij dat als er een nieuw poesje kwam dit een Chartreux moest zijn vanwege het lieve karakter, de sierlijke bouw en de schitterende mooie en opvallende goudkleurige ogen.
Na 2 jaar wachten kregen we Nicci van Le Chat Ludique, wij noemden haar Roos. Omdat we het niet bij 1 poesje wilden laten kochten we Kiki in een kitten opvang in Rijpwetering. De meiden groeiden samen op en waren al snel dikke maatjes van elkaar.
Toen Roos 1 jaar en 10 maanden oud was mocht ze voor het eerst naar een dekkater. Onze keus was gevallen op Julius Caesar du Coeur Royal van Cattery Charmoureux. Op 3 juni 2019 is Roos bevallen van 3 gezonde katertjes (Phanton, Parker en Peyton) en 2 poesjes (Phoebee en Pepper Pheline) Uit dit nestje is Phoebee bij ons gebleven zodat wij op dit moment 2 Chartreux poezen hebben en 1 nanny poes.

Kittens in ons huis

Roos is op 3 juni 2019 bevallen in een werpkist die we zelf gemaakt hebben. De werpkist heeft vanaf enkele weken voor de bevalling in de woonkamer gestaan, zodat Roos dit als een goede plek zou gaan zien om te bevallen. De bevalling verliep soepel en Roos was direct een lieve, zorgzame en goede moeder. De kittens groeien op in onze woonkamer en worden liefdevol gesocialiseerd in ons gezin.

Weetjes

Een Chartreux volgt je overal (als een schaduw), luistert naar zijn naam en komt (meestal…) als je hem roept. In Frankrijk is het traditie om de naam van alle Chartreux kittens geboren in hetzelfde jaar met dezelfde letter te laten beginnen. Zo is 2019 het jaar van de P en 2020 het jaar van de R. Hierbij worden de letters K, Q, W, X, Y en Z overgeslagen. Ook wij houden deze traditie in ere.